Půjčka bez dokládání příjmu

Jsou to půjčky , které jsou vystaveny bez potvrzení příjmu osoby. Nejčastěji o tyto půjčky žádají ženy na mateřské dovolené nebo nezaměstnaní a důchodci . Tyto půjčky mají oproti bankovním produktům vyšší úrokovou sazbu a jsou také rizikovější. Je tu však mnohem větší šance získat půjčku . Dají se najít produkty, které vyžadují nebo i takové, které nevyžadují potvrzení o příjmu . Při vyšší částce můžete počítat s tím, že budete potřebovat ručitele. Ručí se nemovitostmi, movitými věcmi nebo směnkou a tyto půjčky jsou zpracovány a vystaveny velmi rychle.
U těchto půjček je velké riziko, že lidé nebudou své závazky splácet. Pak velmi rychle dochází ke konfiskaci majetku, kterým se ve smlouvě ručí. Tato půjčka je velmi riziková.
Kdo nabízí půjčky bez dokládání příjmu?
Půjčky bez dokládání příjmu poskytují většinou nebankovní společnosti, ale i některé banky. Může se Vám stát, že na internetu nebo v inzerci najdete i osoby specializující se na poskytování těchto půjček. Půjčku bez potvrzení příjmu nejčastěji poskytují nebankovní instituce. Nebankovní půjčky se v poslední době staly velmi populárními a lidé je velmi často využívají. Nabídky můžeme najít kdekoliv. V bankách, na ulici, v reklamě finančních společností ale i na internetu. Při podepisování smlouvy buďte opatrní. Dávejte také pozor na neseriózní společnosti.
Důležité body při podepisování smlouvy
Smlouva je určitě dlouhá, mnoha lidem nezbývají síly, aby si ji podrobně přečíst. To je i základní chyba, které se dopouštíte av budoucnu ji pak můžete litovat. Před podpisem smlouvy o půjčce doporučujeme, abyste si ji podrobně přečíst. Bod po bodu smlouvy a nejasnosti si ujasněte ještě před podpisem. Pokud jde o větší částku tak si smlouvu přečtěte v klidu doma nebo se poraďte s někým, kdo se v této problematice orientuje.
Při smlouvě si především překontrolujte výši úrokové sazby a to ať jde-li o roční či měsíční úrokovou sazbu.
Zkontrolujte také výši splátek.
Pokuty a poplatky.
Výhody půjčky bez dokládání příjmu:
Nepotrebujte mít potvrzení o Vašem příjmu a jeho výši.
Nepotřebujete ručitele ani zástavu majetku.
Doba vyřízení záleží na klientovi, půjčku můžete vyřídit i za 24 hodin.
Nevýhody půjčky bez potvrzení příjmu
Nelze půjčovat velké sumy.
Vyšší sazba RPSN jako u klasických půjčkách a úvěrech, mohou být desítky až stovky procent.
Potřebné osobní doklady.
Vysoké poplatky za vedení účtu. Nedodržení podmínek ve smlouvě
Rizikovost
Tvrdé vymáhání pohledávek po lhůtě splatnosti
100% dodržení splátkového kalendáře
V případě opožděné splátky se úrok zvyšuje i na trojnásobek
Kdo si může půjčit a za jakých podmínek?
Nebankovní půjčky bez zjišťování příjmu jsou na finančním trhu snadno dostupné pro většinu žadatelů. Produkt (pokud je v nebankovním sektoru) je lepším řešením pro ty, kteří mají problémy s bankami, respektive jsou v registrech dlužníků. Nesmíme však zapomínat, že taková půjčka není bezriziková . Riziko je opravdu velké. Půjčky jsou určeny pro klienty od 18 do 65 let (65 let musí mít klient nejpozději při splacení půjčky).
Na uzavření půjčky jsou potřebné osobní doklady . Jde o občanský průkaz a druhý doklad totožnosti (řidičský průkaz, cestovní pas, rodný list nebo průkaz zdravotní pojišťovny) od všech zúčastněných osob. Další podmínkou také bývá pravidelná kontrola osobních údajů (např. změna bydliště přechodného nebo trvalého).
Úroky a doba splácení
Splatnost je různá od 1 až po 20 let. Na rozdíl od banky zde bývá větší RPSN, ale naopak mnohem větší počet schválených žádostí. Pokud u společnosti uvedete účel, na který si peníze půjčíte, můžete dosáhnout snížení úrokových sazeb.
Mnoho společností vyžaduje 100% dodržení splátkového kalendáře . Pokud toto nedodržíte jsou na Vás uvaleny sankce. Ty jsou předem popsány ve smlouvě. Doporučuje se, pořádně přečíst smlouvu a zvážit jejich výši úroků. Pokud dojde ke zpoždění splátky mohou se úroky zvýšit až na trojnásobek.
Odpovědnost
Některé společnosti vyžadují ručení movitostí nebo nemovitostí. Nejčastějším důvodem je výše půjčované částky. Pokud je částka vysoká nebo podmíněná rychlostí, tak se vyžaduje ručení . Jako ručení za úvěr si můžete vybrat (podle požadavků společnosti) nemovitost (pozemek, byt, dům, garáž či firemní prostory) nebo movitost (motorové vozidlo, zařízení). Právním dokumentem nebankovní společnosti o poskytnutí půjčky bez potvrzení příjmu ručením je zástavní smlouva.