Hypotéky

Nejznámější bankovní produkt je znám pod názvem hypotéka. Přesněji hypoteční úvěr , banky ho nabízejí žadatelům na financování svého bydlení. Hypotéku můžete využít na koupi, výstavbu, rekonstrukci nebo modernizaci bytu či domu. Pro využití bankovní hypotéky nemusíte mít žádné naspořené peníze. Banky poskytují hypotéky až do 100% ceny nemovitosti a tak pro získání hypotéky nemusíte mít žádné úspory.

Výhody hypoték

Mezi hlavní výhody bankovní hypotéky patří zejména nízké úrokové sazby , které jsou často garantovány po celou dobu fixace hypotéky. Všechny detaily hypotéky vyřídíte na pobočce banky. Hypotéku v bance dnes získáte už do několika dnů. Banka za Vás zajistí vše co potřebujete. Od pojištění nemovitosti, odhadu ceny a zabezpečení dokumentů z katastru nemovitostí. Vše se dá vyřídit velmi rychle a žadatel tak není zatěžován zbytečnou administrativou.

Použití a vlastnosti hypotéky

Úvěry na bydlení , tedy hypotéky se většinou poskytují od 5 do 30 let, tak aby jejich splatnost byla ještě v produktivním věku žadatele. Výše úvěru závisí od požadavků klienta, jeho schopnosti splácet hypotéku ale i od ručení zda výše platu žadatele, případně žadatelů. Hypotéku můžete využít na nákup, rekonstrukci, výstavbu, modernizaci či opravu nemovitosti, ale i na refinancování půjček na bydlení, které již čerpáte. Využití je opravdu mnoho. V poslední době se do popředí dostává i americká hypotéka , kterou můžete využít na cokoliv, i na věci, které nesouvisejí s bydlením.

Účel čerpání hypotéky

Peníze získané z hypotéky můžete použít na investici do celé řady nemovitostí od rodinného domu nebo bytu, přes stavební pozemky, administrativní budovy, nebytové jednotky, až po chaty. chalupy, ale i příslušenství domů jako jsou například bazény, oplocení, vestavné spotřebiče nebo projekt spojený s výstavbou.