Bankovní půjčka

Bankovní půjčky představují pro mnoho lidí nejjednodušší cestu k získání peněz. Pokud přemýšlíte o bankovním úvěru, tak byste nejdříve měli navštívit Vaši banku a vyzkoušet zažádat právě tam. Pokud byste tam náhodou neuspěli, tak Vám ještě zůstanou nebankovní alternativy typu: půjčka na směnku, půjčky bez registru, půjčka pro nezaměstnané a mnohé jiné nebankovní půjčky. Mezi největší plusy bankovní půjčky patří poměrně nízké úroky, přehledné smlouvy av některých případech i možnost odkladu splátky. V podstatě můžete každý problém určitým způsobem vyřešit. V mnoha případech Vám banky vyjdou vstříc.

Půjčku můžete v bance dostat na základě mnoha faktorů jako například: pravidelný měsíční příjem (musíte doložit), dlouhodobý kladný stav účtu, výška měsíčních převodů na účtu nebo ručitelem.

V bance máte na výběr několik způsobů čerpání úvěru . Rozdíly najdete ve výši úroků, v délce splácení a ve výši úvěru.

klasický úvěr
kontokorent
kreditní karta
Jako další výhoda by se dal zmínit fakt, že existuje mnoho bank, kde si můžete zřídit půjčku. Právě porovnáváním bank si můžete vybrat tu nejlevnější půjčku pro Vás.

Bankovní půjčky však nejsou dostupné pro každého, protože při žádosti o půjčku je prověřována tzv.. bonita klienta . Pokud jste momentálně bez příjmů, tak půjčku s velkou pravděpodobností nedostanete. Podobně je to i tehdy, když se nacházíte v registru dlužníků. Výše půjčky se určuje na základě toho zda jste fyzická osoba nebo podnikatel. U podnikatelů je výše úvěru řádově vyšší než u fyzických osob. Pokud chcete půjčku do 3000 €, tak většinou nemusíte mít žádného ručitele a nemusíte dokládat ani účel půjčky. Tato částka je samozřejmě v každé bance jiná a záleží i od bonity klienta.

Poplatkem za vedení účtu nebo vyřízení půjčky se asi nevyhnete, ale vše záleží od konkrétní banky. Bankovní půjčka je navzdory těmto poplatkům stále výhodnější než nebankovní půjčky.

Výhody bankovní půjčky:

Velký výběr - mnoho bank na trhu
Více možností čerpání úvěru
Menší úroky
Přehledné smlouvy o půjčce
Rychlé vyřízení


Nevýhody bankovní půjčky:

Některé banky mají zdlouhavé papírování před vybavením půjčky
Přísné podmínky pro poskytnutí půjčky
Zkoumá se registr dlužníků a bonita klienta